Gå til indhold
Guide

Helle inviterede naboer til 'indbrudskaffe'

Hvis I oplever indbrud i jeres nabolag, er det vigtigt, at I står sammen som naboer. At mødes over en kop kaffe kan være det, der skal til for, at man får taget nogle vigtige snakke om, hvordan man kan passe endnu bedre på hinandens huse.

Helle samlede naboerne til kaffe, da der var indbrud i nabolaget. Fremover passer de bedre på hinandens huse.
Planlægning
1 time
Aktivitet
1-2 timer
Antal planlæggere
1 person
Antal deltagere
5-20 naboer

En invitation til en kop kaffe for naboerne er en hyggelig og nem måde at samles. Og så kan det give anledning til nogle gode snakke om, hvordan I står sammen om tryghed og den effektive Nabohjælp.  

I Naboven Helles nabolag feriehjælper de allerede. Alligevel oplevede hun indbrud under en ferie til udlandet. Det fik hende til at kalde nabolaget sammen til kaffe en eftermiddag. Over kaffen fik de talt om, hvordan de kan være endnu mere opmærksomme, og hvad de hver især synes, der skal til for at nabolaget er trygt. Naboerne var glade for invitationen, og stort set alle mødte op med få dages varsel.

Det kan I tale om over kaffen

  • Hvilket nabolag drømmer I om?
  • Hvilke aktiviteter kan vi sætte gang i sammen for at styrke naboskabet?
  • Hvad ønsker har vi hver især at byde ind med for at hjælpe nabolaget?
  • Forpligt jer eventuelt på, hvornår I vil mødes næste gang

Sådan gjorde Helle 

  1. Et par dage i forvejen skrev Helle en besked ud til naboerne i en lokal gruppe på sociale medier om at mødes hos hende et par timer en fredag eftermiddag.
  2. På mødet spurgte hun ind til, hvad naboerne synes, der skulle til for at gøre nabolaget tryggere, og hvordan de sammen kan forebygge indbrud.
  3. På kaffemødet aftalte de forskellige måder at feriehjælpe hinanden på, og hvordan de sammen kunne gøre nabolaget tryggere.

Forslag til, hvordan du inviterer til kaffe

Tekstforslag til beskeder i appen Invitation til kaffe