Gå til indhold
Logo
Guide

Start en hilsekampagne i nabolaget

Hils på alle, du møder i nabolaget, og få naboerne med på idéen. Det lyder simpelt, men det er et rigtig godt sted at starte. En indbrudstyv vil nemlig ikke bemærkes, genkendes eller sættes i forbindelse med de steder, han planlægger at bryde ind i. Et "hej" er også en rigtig god måde at få gang i relationerne. Det er trygt at vide, hvem der bor i nabolaget.

Planlægning
0-15 min.
Aktivitet
1-2 timer
Antal planlæggere
1
Antal deltagere
Alle, du møder på din vej
Hils på alle, du møder i nabolaget.

Tips:

Kombinér motion og naboskab. Tag nogle gode "hilse"-gåture i nabolaget - også på vejene lidt længere væk.

Tag børnene med på nogle hyggelige aftenture og tæl, hvor mange I kan nå at hilse på.

Har du nogle naboer, du kender godt? Spørg, om de vil med ud at gå nogle "hilse-ture".

Bor du i en mindre by, kan du eventuelt forsøge dig med at sætte skilte op i en periode, der angiver 'Hilsepligt' i byen. Alliér dig med beboerforeningen, inden du går i gang.

Sådan gør du

  1. Skriv en besked ud i appen med en opfordring til at hilse på alle, I møder i nabolaget. Du kan også skrive en hyggelig seddel og lægge i postkasserne eller dele i en lokal gruppe på sociale medier.
  2. Sig hej til alle, du møder på din vej. Er du i tvivl om deres ærinde, kan du spørge, om du kan hjælpe dem med noget.
  3. Har du nogle naboer, du har en god kontakt til? Så spørg, om de ikke vil være med til at sprede ordet til andre i nabolaget om at hilse på hinanden.
  4. Brug lejligheden til en snak med nogen, du ikke har talt med før i nabolaget. Hvad skal der til for, at de synes, det er et trygt nabolag?