Inviter til møder på tomandshånd
For at skabe engagement og få flere i nabolaget med, er det vigtigt at lære flere i nabolaget bedre at kende. Hvis ikke du kender så mange i forvejen, er møder på tomandshånd et godt sted at starte. Det kan også være, du allerede har en konkret idé til en aktivitet i nabolaget, som du gerne vil i gang med. Så kan et en-til-en møde være en god måde, at få flere naboer med på idéen.
- Planlægning
- 0-60 min.
- Aktivitet
- 45-60 min.
- Antal planlæggere
- 1
- Antal deltagere
- 1
Sådan gør du
- Inviter en nabo over til te eller kaffe. Fortæl tydeligt, hvad du gerne vil tale om, og hvorfor du har inviteret netop denne person.
- Fortæl, hvorfor du selv synes, det er vigtigt, og hvad der gør, at du blev motiveret til at gøre noget.
- Lyt, når den anden fortæller om sig selv, og spørg ind til, hvad der motiverer personen. Find ud af, hvad I har til fælles.
- Husk at have "uld i mund", det vil sige tal mindre og lyt mere. Det er helt perfekt, hvis du kan lytte 70 procent af tiden og tale 30 procent af tiden.
- Slut mødet af med at aftale, hvilke idéer I vil arbejde videre på, og hvem der gør hvad.
Læs også om disse aktiviteter
Helle inviterede naboer til 'indbrudskaffe'
Hvis I oplever indbrud i jeres nabolag, er det vigtigt, at I står sammen som naboer. At mødes over en kop kaffe kan være det, der skal til for, at man får taget nogle vigtige snakke om, hvordan man kan passe endnu bedre på hinandens huse.
GuideSaml naboerne til kridt og kaffe på gaden
Når vejret er godt, er det dejligt at mødes udenfor på tværs af generationer. Find kridt frem, og invitér til et par timer med snak og hygge på vejen, hvor I kan lære hinanden lidt bedre at kende. Det er også en oplagt aktivitet, hvis der har været indbrud i nabolaget, hvor det gælder om at skabe liv og synlighed på vejene.
GuideKom godt i gang med aktive nabofællesskaber
Alle aktiviteter består af en række små opgaver. Tilsammen kan opgaverne være meget for én enkelt person, men fordeles opgaverne ud på flere hænder, kan I sammen løfte i flok. Mange sætter ofte pris på at få en opgave tildelt. Det viser, du har tillid til personen, og de får et større ejerskab over aktiviteten. Og det giver følelsen af at bidrage til fællesskabet.