Gå til indhold
Logo
Guide

Gå en tur rundt om naboens hus, og se det med tyvens øjne

Nabohjælp har udviklet en praktisk og let anvendelig guide til et sikringstjek, som gør dig og naboerne klogere på, hvor indbrudssikre jeres huse er. Naboven Ann-Sophie fik en god snak med sin nabo Mads, da de sammen udførte sikringstjekket.

Sikringsguiden er et konkret og let anvendeligt værktøj, der giver dig et overblik over, hvor indbrudssikkert huset er.
Planlægning
10 minutter
Aktivitet
10-15 minutter
Antal planlæggere
1
Antal deltagere
1 (evt. flere, der lytter med)

Med Nabohjælps sikringstjek kan du og naboerne hurtigt få øje på, hvor der er svage punkter, der gør det nemmere for indbrudstyven at komme ind. Tag sikringsguiden med på papir eller på mobilen, og gå en tur rundt om huset sammen.

Du skal ikke være ekspert i indbrudssikring, men blot sørge for, at I kommer godt igennem guiden.

Ann-Sophie, der er Naboven i Greve, faldt i snak med sin nabo ude på vejen og spurgte i den anledning, om han var klar på at prøve sikringstjekket. Det var han frisk på for at blive klogere på, hvad der med fordel kan optimeres.

Ligesom Ann-Sophie kan du starte med at spørge en nabo, du kender. Det er lidt nemmere, når man i forvejen har tillid til hinanden.

Sådan gjorde Ann-Sophie:

  1. Ann-Sophie mødte naboen ude på vejen og spurgte i den anledning, om han var klar på at prøve sikringstjekket. Derefter mødtes de hos naboen. 
  2. Ann-Sophie havde et print med af sikringstjekket, og så var det ellers bare at følge guiden og tage en gåtur rundt om huset. De fandt sammen tre steder, hvor tyven sandsynligvis kunne bryde ind.
  3. De undersøgte tre udvalgte steder og fik gode snakke om, hvad der kunne gøres bedre. Det var interessant at gennemgå tjeklisten og blive opmærksom på hvilke 'huller', der rent faktisk er ift. boligen, og at finde ud af, hvad naboen har gjort for at sikre hjemmet mod indbrud. 

Hent sikringsguiden

Naboven Ann-Sophie udførte et sikringstjek af sin nabos hus.

Tip:

  • Skriv ud i appen, og tilbyd at komme forbi til et sikringstjek op til ferieperioder.
  • I kan være en flok fra nabolaget, der går tryghedsvandring og afslutter turen med et sikringstjek.
  • Få flere Nabovenner med på idéen og tilbud at lave sikringstjek sammen i jeres nabolag.

Læs også om disse aktiviteter