Gå til indhold
Guide

Saml naboerne til vejfest

Vejfester er fantastiske for naboskabet. De kræver lidt ekstra at planlægge og afholde, men det kommer tifold tilbage i sammenhold og kendskab til hinanden efterfølgende. Hvis I ikke allerede holder en vejfest i nabolaget, kan det være, du og naboerne skal starte en ny tradition.

Planlægning
5-10 timer
Aktivitet
2-5 timer
Antal planlæggere
2-5 naboer
Antal deltagere
5-20 naboer

Tips: Få børnene til at hjælpe

Store børn kan sagtens stå for noget af underholdningen, for eksempel ansigtsmaling eller sjove lege og konkurrencer for de små.

Sådan gør du

  1. Du skal ikke stå alene med en hel vejfest. Spørg i nabolaget, om nogle vil være med til at arrangere en vejfest. Læs guide: Kom godt i gang
  2. Hold det møde med jer, der er med i arrangørgruppen og planlæg festen.
  3. Fordel opgaverne, så I alle sammen er forpligtet: invitationer, stole og borde, telt, mad, aktiviteter, oprydning og så videre.
  4. Hvis I skal spærre vejen af, skal I søge tilladelse. Undersøg reglerne i jeres kommune og læs mere her: https://www.bolius.dk/vejfest-hvordan-er-reglerne-38147
  5. I kan invitere gennem appen, opslag i nabolaget, invitationer i postkasserne eller en lokal gruppe på sociale medier.
  6. Få flere til at give en praktisk hånd på dagen med opstilling, oprydning og så videre, selvom de ikke har været med til at planlægge. Sammen er det sjovere og tingene bliver lidt lettere.