Gå til indhold
Logo
Guide

Ulrik arrangerede fælles gåtur med materialer og Nabohjælpsveste

En af de vigtige opgaver som Naboven er at udbrede kendskabet til Nabohjælp ved blandt andet at uddele materiale i postkasserne. Ulrik tog sine nærmeste med - det er sjovere, når man er flere.

Det er sjovere at dele Nabohjælps-foldere ud, når man er flere om det.
Planlægning
1 time
Aktivitet
2-3 timer
Antal planlæggere
2 naboer
Antal deltagere
2-5 naboer

Med Nabohjælpsveste på og en stak materialer i hånden, delte Ulrik, hans søn og svigerdatter materialer ud til 400 husstande i nabolaget.

Vestene skabte positiv nysgerrighed og åbnede for samtaler om Nabohjælp med folk, som Ulrik ikke havde talt med før. Efter turen med vestene, har flere naboer tilmeldt sig Nabohjælp og tilbudt at hjælpe med at dele materialer ud. 

Tryghedstur med naboerne

  • Saml en håndfuld naboer, og aftal at mødes til en eller flere gåture i nabolaget med vestene på.
  • Det skaber liv på gaderne og synlighed om Nabohjælp.
  • Det er især relevant, hvis I oplever indbrud i nabolaget.

Sådan gjorde Ulrik 

Det krævede ikke meget planlægning at få søn og svigerdatter med på en tur i nabolaget. Men det er også en super god anledning til at få nogle af dine naboer med på en frisk gåtur og samtidig få snakket med de naboer, I endnu ikke har talt med. Det er bare lidt hyggeligere at være flere om det. 

  1. Spørg familien eller nogle af de naboer, du taler med, om de vil med ud at dele materialer ud. Du kan sige, at det vil være hyggeligt at være flere om opgaven.
  2. Aftal tidspunkt og rute. I kan også dele ruten op i mindre bidder, så I tager den ad flere omgange. 
  3. I kan sammen runde turen af med en kop kaffe, mens I hviler benene og klapper jer selv på skulderen over den gode indsats.
  4. Aftal, hvornår I skal gå næste gang. Måske skal der flere eller andre naboer med?